Heerlijk hydrateren met DierenwinkelXXL!

Gezien de tropische temperaturen in juni, belooft het een warme zomer te worden dit jaar. Niets is tijdens warmte zo belangrijk als genoeg drinken. Dat geldt voor mensen, maar ook zeker voor (huis)dieren. Het is daarom altijd zaak elk huisdier van voldoende vocht te voorzien, maar dat is niet altijd even makkelijk. Dieren die lui zijn door de hitte of juist actief aan het onderzoeken op een warme zomerdag willen nog wel eens te weinig drinken. Hoe los je dat op? Maak hydratatie aantrekkelijk! 

Berucht om zijn neiging te weinig te drinken is natuurlijk in de eerste plaats de kat. Katten zijn van nature woestijnbewoners die weinig drinken en doorgaans enkel zo nu en dan een slokje nemen op hun looproute. Veel kattenbaasjes kampen hiermee, vooral wanneer de kat als dagelijks dieet droge brokken krijgt waarin weinig vocht zit. Dat is een probleem, want wanneer de kat te weinig vocht binnen krijgt, kan dit een negatief effect hebben op de urinewegen en de nieren.

Los dit op door de kat hydratatie ‘met een smaakje’ aan te bieden. Een heel mooi voorbeeld is de Vibrisse Shake van Croci. Deze frisse versnapering bestaat voor 96% uit vocht en bestaat grotendeels uit een heerlijke bouillon met stukjes vlees van bijvoorbeeld vis, kip of eend. De ingrediënten zijn ook nog eens 100% natuurlijk! Je kunt je kat Vibrisse Shake aanbieden als op zichzelf staande ‘soep’, maar ook over het normale voer om dit extra lekker te maken. Door de rijke smaak is dit een heerlijke afwisseling die door de meeste katten graag gedronken zal worden.

Naast Vibrisse Shake biedt Croci ook smakelijk natvoer voor de kat uit vlees in vocht, met een vochtgehalte van in de 80%! Dergelijk natvoer met stukjes vlees in eigen sap of bouillon dragen ook bij aan een beter gehydrateerde kat. Een ander voorbeeld zijn de Almo Nature natvoeders, waarvan er veel uit zo’n 75% uit vocht bestaan. Ook van Renske vind je lekkere blikjes natvoer die rijk zijn aan vocht en hun dier echt verrassen doe je met Lily’s Kitchen. Lily’s Kitchen biedt kuipjes natvoer met zeer smakelijke recepten uit unieke combinaties vlees die elke kat enthousiast maken.

Maar ook de hond verwen je met natvoer! Ook honden kunnen tijdens warme dagen immers wel wat extra hydratatie gebruiken. Natvoer voor de hond vind je van bijvoorbeeld Biofood en Farmfood; aan de laatste is ook nog eens extra Schotse zalmolie toegevoegd. Ook verrassende recepten van Lily’s Kitchen, zoals de English Garden Party met kip en frisse aardbei en de Cottage Pie met rund, wortelen, appels en broccoli zijn beschikbaar voor de hond. Deze lekkere natvoeders zijn bovendien voorzien van benodigde vitaminen, mineralen en bestanddelen en kunnen eveneens als complete maaltijd aan de hond gegeven worden.

En naast de kat kun je ook de hond verrassen met een smakelijk drankje voor wat extra hydratatie. Als je nog nooit met het Belgische Snuffle gewerkt hebt, zijn warme dagen je kans! Snuffle voorziet de hond op een warme zomeravond van wat extra vocht met een heerlijk ‘biertje’. Dit hondenbier is uiteraard alcholvrij, speciaal samengesteld voor honden en verkrijgbaar in rund- of kipsmaak. De perfecte, verantwoorde afsluiter van een warme dag!

Tot slot kunnen ook knaagdieren wel een frisse versnapering gebruiken. Je maakt het water van je konijn, knaagdier extra aantrekkelijk met Bunny Nature Tasty Water. Dit supplement voor konijnen en knagers is op te lossen in het water en geeft het een heerlijke munt- of venkelsmaak.  Dit zorgt naast voor afwisseling voor meer motivatie om te drinken, waardoor het dier beter gehydrateerd blijft én de gezondheid van de blaas en nieren ondersteund wordt.

Laat de zomer dus maar komen: met DierenwinkelXXL zijn alle huisdieren verzekerd van verrassende, verfrissende hydratatie!

Dit bericht is gepost in News. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×