Langdurig vlooien bestrijden met Ticster omgevingsspray

Vlooien: kriebelig word je ervan!  Ongetwijfeld doe je je best deze ongenode gasten zo effectief mogelijk buiten de deur te houden. Helaas lukt het deze geniepige parasieten soms toch met een dier mee te liften en in huis terecht te komen.
Het belangrijkste om vervolgens een vlooienplaag te voorkomen, is effectieve bestrijding van de parasiet. Het belangrijkste is om hier gelijk mee te beginnen als de eerste vlooi gesignaleerd wordt, met een effectief middel dat óók vlooieneieren aanpakt.

Gelukkig is er hiervoor Ticster, want Ticster is zo’n middel! Ticster is een zeer krachtige omgevingsspray met permethrin en pyrifroxyfen als actieve bestanddelen. Ticster werkt hierdoor op twee manieren. Ten eerste zorgt het ingrediënt permethrin ervoor dat de vlooieneitjes en -larven gedood worden, direct nadat deze in contact komen met de spray. Daarnaast is er de pyriproxyfen: deze stof werkt als groeiregulator voor insecten. De biologische ontwikkeling van de vlo wordt geblokkeerd en zo wordt voorkomen dat de larf zich kan ontwikkelen tot volwassen vlo, en dus dat de vlo meer vlooien kan produceren! Een perfecte combinatie waarmee je snel en effectief vlooienplagen in huis bestrijdt.

Hoe werkt het? Zoals gezegd is Ticster een omgevingsspray. Dit houdt in dat de spray niet gebruikt mag worden direct op het dier, maar wel in de directe omgeving van het dier. Plekken waar vlooien zich graag ophouden zijn zones waar huisdieren zich vaak bevinden, zoals kennels, huisdierdekens, tapijten en kussens. Maak het in te spuiten oppervlak eerst schoon en spray dan op een afstand van 30 centimeter deze plekken in, tot het oppervlak licht vochtig is. Spray gedurende ongeveer twee seconden per vierkante meter. Eén bus Ticster is goed voor de behandeling van ongeveer 80 vierkante meter. Ticster biedt vervolgens tot wel 24 weken bescherming tegen deze ongenode gasten!

Ticster is een zeer krachtig middel. Het is daarom belangrijk om alle benodigde voorzorgsmaatregelen in acht te nemen bij het behandelen van de omgeving met dit middel. Spray ten eerste nooit direct op het dier, enkel in de omgeving, en zorgt dat er tijdens de behandeling geen dieren in de ruimte aanwezig zijn. Verlaat na het spuiten zelf de kamer, ventileer goed en laat mensen en dieren pas na minimaal een uur inwerktijd weer terugkeren in de behandelde ruimte. Ook zijn de bestanddelen van Ticster schadelijk voor in het water levende organismen, zoals vissen, ongewervelden en salamanders. Zorg er daarom altijd voor dat jouw klanten aquaria en terraria goed afdekken voor zij met Ticster aan de slag gaan.

Ook moet contact van Ticster met voedsel en water vermeden worden. Dat betekent dat Ticster niet in aanraking mag komen met brokken, snacks, fruit en water, maar ook niet met bakken en plaatsen waar later voer of water uit genuttigd kan worden. Verwijder deze items voor de zekerheid uit de ruimte tot na de inwerktijd.

Heb je de benodigde voorzorgsmaatregelen in acht genomen en ben je klaar met ventileren? Dan is de omgeving van het dier langdurig beschermd tegen vlooien! Omdat Ticster tot wel 24 weken beschermt, is een snelle herbehandeling niet nodig en zullen ook nieuwe ongewenste bezoekers geen kans krijgen zich te ontwikkelen en zich te vermenigvuldigen. Ticster mag twee keer per jaar gebruikt worden; door de lange nawerking zijn je woning en dieren zo bijna het gehele jaar rond beschermd!

Dit bericht is gepost in News. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×